Očistenú cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na väčšie kusy, podlejeme červeným vínom a pridáme paradajkový pretlak.
Osolené stehná prudko opečieme na oleji a vložíme na pripravený zeleninovo-cibuľový základ.
Posypeme provensálskym korením, alebo na jemno nasekaným tymiánom.
Prikryté vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 170 - 180°C cca 2 hodiny. Dĺžku tepelnej úpravy predlžujeme alebo skracujeme podľa tuhosti mäsa.
Mäso vyberieme a základ – omáčku vymixujeme ponorným mixérom. Prepasírujeme cez jemné sitko.
Ingrediencie
Inštrukcie
Očistenú cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na väčšie kusy, podlejeme červeným vínom a pridáme paradajkový pretlak.
Osolené stehná prudko opečieme na oleji a vložíme na pripravený zeleninovo-cibuľový základ.
Posypeme provensálskym korením, alebo na jemno nasekaným tymiánom.
Prikryté vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 170 - 180°C cca 2 hodiny. Dĺžku tepelnej úpravy predlžujeme alebo skracujeme podľa tuhosti mäsa.
Mäso vyberieme a základ – omáčku vymixujeme ponorným mixérom. Prepasírujeme cez jemné sitko.