Kozľacie stehno na červenom víne a koreňovej zelenine

Kozľacie stehno na červenom víne a koreňovej zelenine
Čas prípravy2 hodiny
Suroviny na 4 porcie:
 2 zadné kozľacie stehná
 2 mrkvy strednej veľkosti
 1 koreňový petržlen
 250 ml červeného vína
 1 ČL provensálskeho korenia, alebo čerstvého tymiánu
 70 g masla
 ½ hlávky cesnaku
 3 cibule
 2 čerstvé paradajky
 1 PL paradajkového pretlaku
 soľ
 olej
Príprava:
1

Očistenú cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na väčšie kusy, podlejeme červeným vínom a pridáme paradajkový pretlak.

2

Osolené stehná prudko opečieme na oleji a vložíme na pripravený zeleninovo-cibuľový základ.

3

Posypeme provensálskym korením, alebo na jemno nasekaným tymiánom.

4

Prikryté vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 170 - 180°C cca 2 hodiny. Dĺžku tepelnej úpravy predlžujeme alebo skracujeme podľa tuhosti mäsa.

5

Mäso vyberieme a základ – omáčku vymixujeme ponorným mixérom. Prepasírujeme cez jemné sitko.

Vhodné prílohy: zemiaková, zelerová alebo brokolicová kaša, domáci chlieb.

Ingrediencie

Suroviny na 4 porcie:
 2 zadné kozľacie stehná
 2 mrkvy strednej veľkosti
 1 koreňový petržlen
 250 ml červeného vína
 1 ČL provensálskeho korenia, alebo čerstvého tymiánu
 70 g masla
 ½ hlávky cesnaku
 3 cibule
 2 čerstvé paradajky
 1 PL paradajkového pretlaku
 soľ
 olej

Inštrukcie

Príprava:
1

Očistenú cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na väčšie kusy, podlejeme červeným vínom a pridáme paradajkový pretlak.

2

Osolené stehná prudko opečieme na oleji a vložíme na pripravený zeleninovo-cibuľový základ.

3

Posypeme provensálskym korením, alebo na jemno nasekaným tymiánom.

4

Prikryté vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 170 - 180°C cca 2 hodiny. Dĺžku tepelnej úpravy predlžujeme alebo skracujeme podľa tuhosti mäsa.

5

Mäso vyberieme a základ – omáčku vymixujeme ponorným mixérom. Prepasírujeme cez jemné sitko.

Vhodné prílohy: zemiaková, zelerová alebo brokolicová kaša, domáci chlieb.
Kozľacie stehno na červenom víne a koreňovej zelenine